TIL 4 PERSONER, FRA UGE 47 2009. Opskriften kræver at du har god tid
Ingredienser
- 10 stk. sildefileter, ferske, renset
- 1 dl mel, rug
- 1 dl sesamfrø
- 3 spk. olie, raps
- 3 spk. smør (saltet)
- lidt salt
- lidt peber, sort
- 3 stk. æbler
- 200 g løg
- 3 spk. smør (saltet)
Fremgangsmåde
Skyl sildefileterne og dup dem tørre i køkkenrulle. Giv dem 3 snit på tværs i ryggen så lukker de sig ikke op under stegningen. Vend dem i bladningen af rugmel og sesamfrø. Steg dem på panden i 3 spsk, olie og smør. Sæt en anden pande over med 3 spsk, smør og steg løg til de har fået lidt farve. Tilsæt æblebådene og steg dem møre sammen med løgene. Læg sildene i et fad med kant og kom æble-løg bladningen over. Hvis der er sild tilbage så kog en lage af 1 dl. sukker 1 dl. eddike og 1 dl. vand og 1 laurbærblad samt et par hele peberkorn, hæld den over, stil dem koldt gerne til næste dag mums, så smager de godt.