Ingredienser
Til 2 pers.
300 g nye kartofler (kogte og kolde)
Et bundt asparges, grønne eller hvide (begge dele hvis du har)
½ røget makrel
Et lille bundt radiser
4 til 5 blade romainesalat
1 syrligt æble fx Elstar
Et bundt purløg, gerne med blomster
Til dressing:
½ dl neutralt smagende olie
½ dl æbleeddike
En spiseske Dijonsennep
En spiseske flydende blomsterhonning
Salt & peber
Fremgangsmåde
Asparges skylles og bøjes indtil de knækker. Den nederste trevelede del kasseres (kan evt gemmes til aspargessuppe). Hvis der bruges hvide asparges skrælles de. Asparges koges i letsaltetvand. Grønne apsarges i ½ til 1 minut, de hvide asparges i 2-3 minutter til de er bløde, men stadig har bid. Derefter skæres de i stykker af ca. 2 cm.
De kogte nye kartofler skæres i skiver.
Makrellen renses fra ben og plukkes i mindre stykker.
Romainesalat skyldes, tørres og skæres i strimler.
Radiserne skæres i tynde skiver.
Æblet skæres i milimeter tynde både.
Purløge hakkes. Hvis der er blomster på gemmes disse til pynt på salaten.
Alle ingridienser blandes forsigtig sammen.
Dressingen hældes over og der pyntes evt. til sidst med purløgsblomster.
Dressing:
Olie og æbleeddike blandes. Dijonsennep og blomsterhonning tilsættes og dressingen smages til med salt og peber. Dressingen skal være syrlig og stærk fra sennepen, men samtidig have en rund eftersmag fra honningen. Smag evt til med mere sennep og honning efter behag. Det er vigtigt, at det er flydende honning, da den ellers er vanskelig at røre ud i dressingen.
Tilføjet af Mads Hjortgaard