Forårssalat med røget makrel, nye kartofler og asparges

Denne forårssalat med røget makrel, nye kartofler og friske asparges er en skøn kombination af sæsonens bedste råvarer. De sprøde radiser, syrlige æbler og delikate purløgsblomster giver et friskt pift, mens en cremet honning-sennepsdressing binder alle smagsnuancerne sammen. Perfekt som en let frokost eller middag, der både mætter og begejstrer smagsløgene.

Forårssalat med røget makrel

Forårssalat med røget makrel, nye kartofler og asparges

Mads Hjortgaard
Denne forårssalat med røget makrel, nye kartofler og friske asparges er en skøn kombination af sæsonens bedste råvarer.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret, Salat, Tilbehør
Antal 2

Ingredienser
  

  • 300 g nye kartofler kogte og kolde
  • 1 bundt asparges grønne eller hvide (begge dele hvis du har)
  • ½ røget makrel
  • 1 bundt radiser
  • 4 til 5 blade romainesalat
  • 1 syrligt æble fx Elstar
  • 1 bundt purløg gerne med blomster

Til dressing

  • ½ dl neutralt smagende olie
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 1 spsk flydende blomsterhonning
  • Salt & peber

Sådan gør du
 

  • Asparges skylles og bøjes indtil de knækker. Den nederste trevelede del kasseres (kan evt gemmes til aspargessuppe). Hvis der bruges hvide asparges skrælles de.
    1 bundt asparges
  • Asparges koges i letsaltetvand. Grønne apsarges i ½ til 1 minut, de hvide asparges i 2-3 minutter til de er bløde, men stadig har bid.
  • Derefter skæres de i stykker af ca. 2 cm.
  • De kogte nye kartofler skæres i skiver.
    300 g nye kartofler
  • Makrellen renses fra ben og plukkes i mindre stykker.
    ½ røget makrel
  • Romainesalat skyldes, tørres og skæres i strimler.
    4 til 5 blade romainesalat
  • Radiserne skæres i tynde skiver.
    1 bundt radiser
  • Æblet skæres i milimeter tynde både.
    1 syrligt æble fx Elstar
  • Purløge hakkes. Hvis der er blomster på gemmes disse til pynt på salaten.
    1 bundt purløg
  • Alle ingridienser blandes forsigtig sammen.
  • Dressingen hældes over og der pyntes evt. til sidst med purløgsblomster.

Dressing

  • Olie og æbleeddike blandes.
    ½ dl neutralt smagende olie, ½ dl æbleeddike
  • Dijonsennep og blomsterhonning tilsættes og dressingen smages til med salt og peber. Dressingen skal være syrlig og stærk fra sennepen, men samtidig have en rund eftersmag fra honningen.
    1 spsk Dijonsennep, 1 spsk flydende blomsterhonning
  • Smag evt til med mere sennep og honning efter behag. Det er vigtigt, at det er flydende honning, da den ellers er vanskelig at røre ud i dressingen.
    Salt & peber
Søgeord Pescetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering