Er du træt af gulerodskage? Så tilføj squash, og kagen opnår nye højder!
Ingredienser
Én springform, ca. 20 cm i diameter
- 3 æg
- 1,5 dl olie
- 450 g brun farin
- 4 dl mel
- 150 g gulerødder
- 150 g squash
- 1,5 tsk. bagepulver
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. salt
- 100 g valnødder
Riv gulerødder og squash groft. Rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld dejen i en springform, foret med bagepapir. Sæt kagen i den kolde ovn og bag den i 70 min ved 180 graders varmluft. Prik i kagen med en strikkepind eller gaffel undervejs for at tjekke om kagen er færdigbagt. Tag kagen af ovnen og lad den køle af.
Creamcheesetopping
- 200 g flødeost (ikke light)
- 60 g flormelis
- ½ stang vanilje, kornene
- Citronsaft og -skal fra én citron
Pisk det hele sammen til en luftig creme og fordel topping på den afkølede kage.
Tilføjet af Familien på 3.