Denne opskrift kan selvfølgelig varieres og grøntsager kan udskiftes. Den er god som madpakke, da det hele kan opbevares i et patentglas og man bare skal tilføje kogende vand for at få varm mad. Men det kan også sagtens fungere som en hurtig aftensmad.
Ingredienser (til 1 person)
- 1 rede tynde hurtig-kogte nudler
- 1 tsk grøntsagsboullionpulver eller 1/2 terning
- et godt nip brun farin
- 1 gulerod, skrællet og skåret i tynde skiver
- 3-4 forårsløg, i tynde skiver
- lidt fine frosne ærter
- 1 blad kål, stokken er fjernet og bladet skåret i tynde strimler
- 1/2 tsk friskrevet ingefær
- 1/2 fed hvidløg, revet
- 1/4 rød eller grøn chili, kerner fjernes og den finthakkes
- 2 tsk soyasauce
- juicen af 1/2 lime
Fremgangsmåde
Put alle ingredienser, undtagen soya og lime, i et patentglas. Hæld kogende vand over så det dækker det hele og tryk grøntsagerne lidt ned. Dæk det til, og lad det stå i 8-10 min, rør en eller to gange undervejs. Tilføj så soya og lime, og nyd det!
Tilføjet af Sofie