Hvidkålsråkost med Kakifrugter og dild

Ingredienser

  • 2 spsk koldpresset solsikkeolie
  • 2 spsk æbleeddikesalt og peber
  • 250 g ultra fintsnittet hvidkål
  • 30 g fintsnittet løg
  • 1/2 dl hakket dild
  • 1/2 dl ristede solsikkekerner
  • 1-2 kakifrugter skåret i tynde både

Fremgangsmåde

Rør en dressing og olie, eddike, salt og peber sammen i en skål. Rist solsikkekernerne til de bliver lysebrune på en tør pande for at fremhæve smagen. Mens solsikkekernerne køler af snittet hvidkål og løg. Jo finere du snitter kålen jo bedre (Brug evt. mandolinjern). Bland hvidkål, løg og hakket dild i dressingen. Ælt evt. blandingen lidt sammen med hænderne så den falder lidt sammen. Lige inden servering vendes kakifrugten og de afkølede solsikkekerner i salaten.

 

Dild og kakifrugt giver denne hvidkålssalat karakter og spræl. Desværre har jeg endnu ikke set økologiske kakifrugter i butikkerne, men jeg skal huske at spørge til dem, hver gang jeg køber ind i et supermarked, så vi snart kan få dem på hylderne. Vil du ikke gå på kompromis med økologien kan du erstatte kakifrugten med appelsin. Hvis du bruger appelsin, brug da en kniv til at skære skallen, samt alt det hvide af. Del appelsinen på langs og skær den i tynde skiver.

Print Friendly, PDF & Email

Post navigation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)