Dahl er en nem og dejlig spise. Det kan virke uoverskueligt i starten, da man skal have opbygget et basislager af krydderier. Men køber man dem hele, holder de i rigtig lang tid. Nedenstående dahl er med min egen sammensatte krydderiblanding. Krydderierne kan købes hele i grønsagshandlere eller hos Solhatten på Istedgade eller anden velassorteret helsekostbutik.
2-3 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 3 gulerødder i tern
- 1 liter vand
- 3 håndfulde røde linser
- Salt
- Krydderiblanding (se nedenfor)
Krydderiblanding til Dahl:
- 3 tsk. Gurkemeje (stødt)
- 2 tsk. bukkehornsfrø
- 2 tsk. spidskommen
- 7 kardemommekapsler
- 1 chili
- ½ tsk. Safran
- 1 tsk. sorte peberkorn
Fremgangsmåde
Start med at forberede krydderiblandingen. Brug helst tørrede hele krydderier, undtagen gurkemejen, der som regel kun fås stødt. Bukkehornsfrø, spidskommen, kardemommefrø, chilien og peberen ristes kort hver for sig på en tør pande indtil de begynder at poppe. Alle krydderier køres igennem en krydderikværn. Hvis du får krydderi til overs, kan den opbevares mørkt i en tæt lukket beholder.
Svits herefter løg og hvidløg i en stor pande eller gryde til de har taget farve. Steg derefter gulerødderne i 5 minutter og hæld vand, linser og krydderiblandingen over. Retten skal herefter simre i 20-40 minutter, alt efter hvor lang tid linserne skal bruge til at blive bløde. Dette afhænger af, hvor gamle linserne er.