Jordskokkesalat

Denne friske jordskokkesalat, oprindeligt serveret som smagsprøve på Amager, byder på sprøde jordskokker vendt i en syrlig dressing med citronsaft og olivenolie. Den milde sødme fra sukkeret og den friske smag af basilikum giver salaten et dejligt pift. Perfekt som tilbehør til både lette og fyldige retter, og kan nemt varieres med andre krydderurter.

Jordskokke suppe fra Københavns Fødevarefællesskab

Jordskokkesalat

magnusphansen
Perfekt som tilbehør til både lette og fyldige retter, og kan nemt varieres med andre krydderurter.
Ret Hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1 kg jordskokker
  • 1 bette dusk basilikum

Dressing

  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. reven citronskal
  • 1 tsk. sukker
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Jordskokkerne vaskes grundigt og snittes i tynde skiver.
    1 kg jordskokker
  • Bland olivenolie, citronsaft, citronskal og sukker. Smag til med salt.
    6 spsk. olivenolie, 2 spsk. citronsaft, 2 tsk. reven citronskal, 1 tsk. sukker, Salt
  • Vend jordskokkerne med dressingen.
  • Umiddelbart inden servering hakkes basilikummen og drysses over salaten.
    1 bette dusk basilikum

Noter

Der kan med held anvendes andre urter.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering