Løg-Bhajis

Denne ret passer perfekt til raw food-entusiaster eller til dem, der blot vil prøve noget nyt og sundt. Raw food handler om at bevare madens næringsstoffer ved minimal forarbejdning, og denne opskrift er et godt eksempel på, hvordan man kan tilberede velsmagende og kreative retter uden at gå på kompromis med sundhed og smag.

løg bhajis københavns fødevarefællesskab

Løg-Bhajis

Bente
Løg-Bhajis i raw food-versionen er en spændende, krydret snack, der byder på masser af smag uden brug af opvarmning over 42 grader.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 day
Samlet tid 1 day 10 minutter
Ret Forret, Salat, Snack, Tilbehør
Køkken Indisk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1/2 liter valnødder lagt i blød i 1 time
  • 250 ml svampe
  • 4 soltørrede tomater lagt i blød mindst 2 timer
  • 1 spsk paprika
  • 20-30 stilke frisk koriander
  • 10-20 stilke frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 liter rødløg
  • 1 rød peber
  • 1 spsk garam masala et nip cayenne

Sådan gør du
 

  • Hak hvidløget fint og foodprocess alt andet end halvdelen af løgene. Hak den sidste halvdel af løgene fint og ælt i med håndkraft.
    1/2 liter valnødder lagt i blød i 1 time, 250 ml svampe, 1 spsk paprika, 10-20 stilke frisk persille, 1 fed hvidløg, 1/2 liter rødløg, 1 rød peber, 1 spsk garam masala et nip cayenne
  • Rul til små kugler, ca. 2 cm store, og dehydrer 2-24 timer. Vend ofte. Smager genialt med paranøddesovs lavet med et bundt frisk koriander, 1 soltørret tomat og lidt citronsaft.
    20-30 stilke frisk koriander, 4 soltørrede tomater lagt i blød mindst 2 timer

Noter

Raw food er betegnelsen for en bestemt måde at tilberede sine madvarer på. Det grundlæggende for raw food er, at madvarerne ikke på være forarbejdet eller opvarmet mere end 42 grader. Det sætter nogle åbenlyse begrænsninger, da visse madvarer, som mejeri produkter pga. pasteuriseringen, og brød, ikke må spises. Hovedbestanddelen er derfor frugt og grønt, hvis man vælger at spise 100% raw food.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering