Mellemøstens blomkålstallerken

Friskhakkede krydderurter som mynte, persille og koriander tilføjer en aromatisk dybde, mens dressingen med olivenolie og citron giver retten en frisk syrlighed. Det er en raw food-ret, hvilket betyder, at ingredienserne bevares rå, hvilket giver en naturlig, frisk og sund tallerken, der egner sig perfekt som tilbehør eller let hovedret.

Lav en ret med blomkål fra Kbh FF

Mellemøstens blomkålstallerken

Bente
Denne smagfulde ret kombinerer sprøde grøntsager med søde abrikoser og knasende cashewnødder, inspireret af mellemøstlige smage.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1/2 blomkål
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 250 g cherrytomater
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 1 dl cashewnødder
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 lille håndfuld hakket frisk mynte
  • 1 lille håndfuld hakket frisk persille
  • 1 lille håndfuld hakket frisk koriander
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Kom blomkålen i en foodprocessor og blend indtil den er meget fint hakket.
    1/2 blomkål
  • Snit og hak agurken, løget, cashewnød- derne og abrikoserne fint.
    1 agurk, 1 rødløg, 1 dl cashewnødder, 150 g tørrede abrikoser
  • Halvér cherrytomaterne.
    250 g cherrytomater
  • Kom alt sammen i en skål og bland.
  • Kom ingredienserne til dressingen i en blender og blend let.
    1 dl olivenolie, 2 spsk citronsaft, 1 lille håndfuld hakket frisk mynte, 1 lille håndfuld hakket frisk persille, 1 lille håndfuld hakket frisk koriander, salt og peber
  • Bland dressingen i skålen og smag til.

Noter

Raw food er betegnelsen for en bestemt måde at tilberede sine madvarer på. Det grundlæggende for raw food er, at madvarerne ikke på være forarbejdet eller opvarmet mere end 42 grader.
Det sætter nogle åbenlyse begrænsninger, da visse madvarer, som mejeri produkter pga. pasteuriseringen, og brød, ikke må spises. Hovedbestanddelen er derfor frugt og grønt, hvis man vælger at spise 100% raw food.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering