Olof Palme Salat

 

Frisk og syrlig salat af palmekål og æbler

Ingredienser

  • Palmekål
  • Belle de Boskoop æbler eller andet godt, syrligt, fast æble.
  • Valnødder
  • Citron
  • Honning
  • Koldpresset rapsolie
  • Salt og peber
  • Sukker
  • Ingefær

Fremgangsmåde

Fjern stænglen i hvert blad, rul bladene til en pølse og skær i helt fine skiver – ca. 2 mm. Marinér kålen med lidt salt og sukker for at blødgøre dem lidt.

Skræl æblerne og skær dem i tern. Mariner med i citronsaft så de ikke bliver så hurtigt brune.

Hak valnødderne groft.

Lav dressing af citronsaft, honning, salt/peber, olie og revet ingefær. Bland alle ingredienser foruden nødder. Lad salaten trække i ca. en halv time. Drys med vanødder og servér.

God til alt. Holder rigtig godt, også med dressing på.

Tilføjet af (kollerful)

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)