Ovnbagt mørksejfilét & kartofler med jordskokkepuré samt vinterråkost

Denne opskrift er baseret på sæsonens friske vintergrøntsager fra uge 11 & 12 i 2012 og byder på en delikat kombination af bagt mørksej, sprøde kartofler og en silkeblød jordskokkepuré. Den farverige vinterråkost tilfører et friskt element til retten med en sprød blanding af rå gulerødder, rædikker, jordskokker og rødkål, der giver både smag og tekstur. Denne ret er både let og mættende, perfekt til en nærende middag, hvor de gode vinterråvarer får lov at træde i karakter.

Mørksej - Københavns Fødevarefællesskab

Ovnbagt mørksejfilét & kartofler med jordskokkepuré samt vinterråkost

CharlotteFF
Fisken tilberedes med citronskiver og ramsløg, hvilket giver en frisk og aromatisk smag, mens jordskokkepuréen tilføjer en cremet og dyb smag, der komplimenterer de bagte kartofler og råkosten. Denne ret er lavet på grøntsager fra uge 11 & 12 i 2012
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4

Ingredienser
  

Ovnbagt fisk

  • 2 Mørksejfilét
  • 2 Citroner
  • 1 Ramsløg
  • ½ kg Kartofler skæres i både

Vinterråkost

  • 2 Gulerødder
  • 1 bdt Rædikker
  • 2 Jordskokker
  • ½ Rødkål
  • Ærtetoppe
  • 1 Citron

Jordskokkepuré

  • 3 Jordskokker
  • 1 Citron
  • Fløde eller frisk ost

Sådan gør du
 

  • Skræl jordskokker til puréen, skær dem i tern og kog møre i vand (evt. tilsat lidt citronsaft.) Når jordskokkerne er møre hældes vandet fra og blendes med enten fløde eller frisk ost (f.eks. Philadelphia.) Puréen kan varmes i en gryde lige inden retten serveres.
    3 Jordskokker, 1 Citron, Fløde eller frisk ost
  • Skær kartofler i både (kan også laves som rösti) og sæt i ovnen v. 200 grader (bages ca. 40 min.)
    ½ kg Kartofler
  • I et stort stykke bagepapir lægges mørksejfilet, der krydres med salt og peber, ramsløg, citronskiver og en klat smør (eller olie.) Bagepapiret samles og lukkes som en pakke. Fisken sættes i ovnen 15-20 min. før kartoflerne er færdige.
    2 Mørksejfilét, 1 Ramsløg, 2 Citroner
  • Rødkål skæres i meget fine strimler, gulerødder, jordskokker og rædikker rives groft på et rivejern og blandes med rødkålen. Tilsæt lidt citronsaft, så jordskokkerne ikke bliver mørke. Råkosten pyntes med ærtetoppe og krydres med salt, peber & olivenolie.
    2 Gulerødder, 1 bdt Rædikker, 2 Jordskokker, ½ Rødkål, Ærtetoppe, 1 Citron
Søgeord Pescetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering