Ovnbagt mørksejfilét & kartofler med jordskokkepuré samt vinterråkost

Denne ret er lavet på grøntsager fra uge 11 & 12 i 2012

Ingredienser

Ovnbagt fisk:

  • Mørksejfilét
  • Citroner
  • Ramsløg
  • Kartofler (skæres i både)

Vinterråkost

  • Gulerødder
  • Rædikker
  • Jordskokker
  • Rødkål
  • Ærtetoppe
  • Citron
Jordskokkepuré
  • Jordskokker
  • Citron
  • Fløde eller frisk ost

Fremgangsmåde

Skræl jordskokker til puréen, skær dem i tern og kog møre i vand (evt. tilsat lidt citronsaft.) Når jordskokkerne er møre hældes vandet fra og blendes med enten fløde eller frisk ost (f.eks. Philadelphia.) Puréen kan varmes i en gryde lige inden retten serveres.

Skær kartofler i både (kan også laves som rösti) og sæt i ovnen v. 200 grader (bages ca. 40 min.)

I et stort stykke bagepapir lægges mørksejfilet, der krydres med salt og peber, ramsløg, citronskiver og en klat smør (eller olie.) Bagepapiret samles og lukkes som en pakke. Fisken sættes i ovnen 15-20 min. før kartoflerne er færdige.

Rødkål skæres i meget fine strimler, gulerødder, jordskokker og rædikker rives groft på et rivejern og blandes med rødkålen. Tilsæt lidt citronsaft, så jordskokkerne ikke bliver mørke. Råkosten pyntes med ærtetoppe og krydres med salt, peber & olivenolie.

Tilføjet af Charlotte Larsen
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)