Hvis du er klar til at prøve noget nyt og vil tage en pause fra den klassiske pizza med tomatsovs, så er denne pizza blanco med persillepesto et lækkert alternativ. Den sprøde bund kombineret med den friske smag af persillepesto, milde kartofler og saftige østershatte giver en unik og smagsfuld pizzaoplevelse. Den smeltede mozzarella og sprøde topping gør denne pizza til en sand fornøjelse, perfekt til både hverdage og hyggelige pizzaaftener.
Pizza med persillepesto, kartofler, bundtløg og østershatte
Er du træt af pizza med tomatsovs, så prøv denne pizza blanco med persillepesto.
Ingredienser
Pizzabund
- 1 pakke gær
- 5 dl lillefingervarmt vand
- 6 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
- 12 dl mel fx 3 dl durum, 4 dl hvede, 5 dl groft mel
- 1 spsk. olivenolie til skålen
Pizzafyld
- Kartofler
- Østershatte
- Bundtløg
- Frisk mozzarella
- Persillepesto se nedenfor
Persillepesto
- 2 håndfulde persille med stilk
- ½ dl mandler
- 4 x 1 cm parmesanost
- 1 fed hvidløg
- Friskkværnet peber
- 2-4 spsk. smagsneutral olie
Sådan gør du
Pizzabund
- Opløs gæren i vandet i en stor skål. Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.1 pakke gær, 5 dl lillefingervarmt vand, 6 spsk. olivenolie, 12 dl mel, 2 tsk. salt
- Dejen æltes til en smidig dej i et par minutter. Vask skålen og smør den med olivenolie. Kom dejen tilbage i skålen og vend den. Lad dejen hæve i 30-45 minutter.1 spsk. olivenolie til skålen
Pizza
- Varm ovnen op til 250 grader varmluft med bageplader i (eller brug en pizzasten).
- Skær kartoflerne i tynde skiver (eller brug et mandolinjern). Bundtløg skæres ligeledes i skiver. Skær østershattene i passende stykker, og skær den friske mozzarella i skiver.Kartofler, Østershatte, Bundtløg, Frisk mozzarella, Persillepesto
- Pizzadejen deles i to, og de to deje rulles ud på to stykker bagepapir. Persillepestoen smøres i et tyndt lag på pizzaerne. Mozzarellaen lægges på, og der toppes med kartofler og østershatte efter behov. Pizzaerne kommes på pladerne og bages i ca. 10 minutter, eller til bunden er sprød og osten er smeltet.
Persillepesto
- Blend det hele sammen og smag til.2 håndfulde persille med stilk, ½ dl mandler, 4 x 1 cm parmesanost, 1 fed hvidløg, 2-4 spsk. smagsneutral olie, Friskkværnet peber