Opskriften er til 4 personer, fra uge 50 2009
Ingredienser
- 40 g smør
- 4 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 400 g østershatte
- 3 dl hvidvin
- 12 dl hønsebouillon
- 4 dl piske!øde
- 40 g soltørrede tomater
- 4 spsk frisk timian
- salt, friskkværnet peber
- 4 skiver toastbrød
Fremgangsmåde
Klargør østershatte ved at skære det nederste af stokken ( den kan være lidt hård). Riv svampene i mindre stykker. Pil og hak skalotteløgene fint. Varm smørret op i en stor gryde, så det lige bruser op. Sautér skalotteløg og knust hvidløg i ca. 1 min. ved middel varme, uden at det tager farve. Kom østershattene ved og lad dem svitse med i 2 min. Kom hvidvin ved og lad det koge op. Kom bouillon, !øde og “nthakket soltørrede tomater ved.
Lad suppen koge i 15 min. ved middel varme, og smag suppen til med timian, salt og peber.
Servér suppen i en suppeterrin med ristet eller grillet brød.