Ovnbagte fritter med drys

Denne opskrift fra Årstidernes hjemmeside tilbyder en sund og velsmagende måde at nyde dine grøntsager på. De sprøde fritter er perfekt krydret med en blanding af sesamfrø, hasselnødder og aromatiske krydderier, hvilket giver en ekstra dimension til smagen. Server dem som tilbehør til en saftig burger eller hakkebøf, eller nyd dem alene med en lækker avocadomos. Læs videre for at se, hvordan du nemt kan lave denne sunde snack hjemme!

Ovnbagte fritter fra Københavns Fødevarefællesskab

Ovnbagte fritter med drys

magnusphansen
Forkæl dig selv med lækre ovnbagte fritter lavet af en farverig blanding af rodfrugter som søde kartofler, gulerødder og pastinakker.
Forb. tid 6 minutter
Tilb. tid 27 minutter
Samlet tid 37 minutter
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 kg rodfrugter søde kartofler, gulerødder, pastinakker, persillerødder, selleri, jordskokker, ræddiker
  • 3-4 spsk olie
  • 2 spsk sesamfrø
  • ½ dl hasselnødder
  • 1 tsk sort kværnet peber
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 220 C. Skær kartoflerne og de øvrige rødder i stave og vend dem med olie. Læg dem på et stykke bagepapir i en bradepande og sæt dem i ovnen i ca. 15 min. Vend godt rundt og bag videre i ca. 10 minutter til alle rødderne er møre og gyldne.
    1 kg rodfrugter, 3-4 spsk olie, 1 tsk havsalt
  • Kom imens nødder, frø, peber og spidskommen på en tør pande og rist gyldent i ca. 2 minutter. Smag til med salt og timian.
    2 spsk sesamfrø, ½ dl hasselnødder, 1 tsk spidskommen, 1 tsk sort kværnet peber
  • Kom dem i en blender og kør kort. Drys med krydderimixet og spis med avocadomos til en god burger eller hakkebøf.
    1 tsk timian

Noter

Fra Årstidernes hjemmeside
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering