Porrer-persillerods-grønkåls tærte

Denne tærte kombinerer porrens skarphed med persilleroddens sødme og grønkålens dybde. Det er en nem og velsmagende ret, der egner sig både som hovedret eller til frokost. Med en dejlig cremet æggemasse og smagfulde krydderurter som rosmarin og timian, får du en tærte, der både er fyldig og sund.

Porrer-persillerods-grønkåls tærte

Porrer-persillerods-grønkåls tærte

bentzen
OK nem tærte, der smager herligt! Porrernes skarphed afrundes fint med persillerøddernes sødme.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 Tærtedej Købes eller laves fra bunden (se noter)
  • 2 porrer
  • 3 små persillerødder
  • 1 Frisk grønkål
  • 1 lille løg
  • 4 æg
  • ½-1 dl hytteost
  • ½ dl. A38
  • ½ dl. skyr
  • Frisk-revet parmesan
  • Frisk rosmarin
  • Timian
  • Sort peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl, skyl og snit persillerødder (i stykker af 1-2 cm cirka). Hak løget.
    2 porrer, 3 små persillerødder, 1 lille løg
  • Put de klargjorte grøntsager i en gryde med olie. Lad stå i cirka 10 minutter ved svag varme – husk at røre rundt ofte.
    Olie til stegning
  • Imens bringes vand i kog og grønkålen pilles af stokken. Kålen kommes i en gryde med det kogende vand i 5 min. Herefter dryppes det af og hakkes – ikke alt for fint
    1 Frisk grønkål
  • Æg, hytteost, parmesan, A38 og skyr blandes i en skål.
    4 æg, ½-1 dl hytteost, ½ dl. A38, Frisk-revet parmesan, ½ dl. skyr
  • Rosmarin, timian, peber og kål vendes ned i porrerne, persillerødderne og løget.
    Frisk rosmarin, Timian, Sort peber
  • Dejen lægges i tærteformen – det er en fordel at have bagepapir under.
    1 Tærtedej
  • Fyldet (porrer mv.) fordeles på dejen. Æggemassen hældes over – sørg for med en ske eller lignende at få massen blandet ned i fyldet.
  • Bages ved cirka 170 grader i 45 min. De første 20 min uden sølvpapir, de næste 15-20 min med sølvpapir og de sidste 5-10 min uden sølvpapir.

Noter

Lav tærtedej fra bunden – se opskrift.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering