Porrer-persillerods-grønkåls tærte

OK nem tærte, der smager herligt! Porrernes skarphed afrundes fint med persillerøddernes sødme.

 

Af følgende ingredienser bliver én tærte.

Ingredienser

Tærtedej (google evt. en opskrift)

2 porrer

3 små persillerødder

Frisk grønkål

1 lille løg

4 æg

½-1 dl hytteost

½ dl. A38

½ dl. skyr

Frisk-revet parmesan

Frisk rosmarin

Timian

Sort peber

Olie til stegning

 

 

Fremgangsmåde

Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl, skyl og snit persillerødder (i stykker af 1-2 cm cirka). Hak løget.
Put de klargjorte grøntsager i en gryde med olie. Lad stå i cirka 10 minutter ved svag varme – husk at røre rundt ofte.
Imens bringes vand i kog og grønkålen pilles af stokken. Kålen kommes i en gryde med det kogende vand i 5 min. Herefter dryppes det af og hakkes – ikke alt for fint
Æg, hytteost, parmesan, A38 og skyr blandes i en skål.
Rosmarin, timian, peber og kål vendes ned i porrerne, persillerødderne og løget.
Dejen lægges i tærteformen – det er en fordel at have bagepapir under.
Fyldet (porrer mv.) fordeles på dejen. Æggemassen hældes over – sørg for med en ske eller lignende at få massen  blandet ned i fyldet.
Bages ved cirka 170 grader i 45 min. De første 20 min uden sølvpapir, de næste 15-20 min med sølvpapir og de sidste 5-10 min uden sølvpapir.
Indsendt af Bentzen
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)