Hokkaidosuppe med soyabagte hokkaidokerner

hokkaido1

Denne suppe er god at servere til en næsten hvilken som helst lejlighed og jeg kender ikke nogen, der ikke kan lide den. Retten minder mig om min veninde Hanne. Vi laver den på to lidt forskellige måder. Det er hende, der har lært mig at tilføje limebladene og de gør hele forskellen.

Ingredienser

  • 1 hokkaido
  • 1 porre
  • 4 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • 1 dåse kokosmælk
  • Rapsolie
  • 2 cm ingefær
  • 3 limeblade
  • Salt

Pynt

  • hokkaidokerner
  • 1 dl soyasauce
  • 1 spsk flydende honning
  • persille

Fremgangsmåde

Skrub hokkaidoen under rindende vand og flæk den med en skarp kniv. Tag kernerne ud med en ske, læg de største klumper græskarkød til side og put kernerne i en skål.

Hæld soya og honning over kernerne og bland det hele godt sammen. Fordel blandingen på en bageplade dækket med bagepapir. Bag kernerne i ovnen i 20-30 minutter eller til de begynder at poppe.

Rens porren og skær den i stykker. Svits den i olien i en gryde mens du renser og skræller gulerødder og hokkaido. Skær begge dele i stykker og kom dem ned i gryden til porrerne.

Fjern kernerne fra chilien og skræl ingefæren. Hak hvidløg, chili og ingefær og put det hele i gryden

Tilsæt vand så det lige dækker grøntsagerne. Lad det småkoge i ca. 15 minutter. Tilsæt kokosmæl og limeblade og lad suppen simre i ca. 10 minutter. Hvis der er svundet meget i vandet kan du evt. tilsætte mere.

Fjern limebladene og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.

Server suppen med de bagte kerner, hakket persille og brød.

Tilføjet af Rikke Oberlin Flarup
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)