Ingredienser
- 20 stk.
• 200 g rabarber/250 g pastinak i meget små tern
• 1 spk muscovadosukker eller ahornsirup
• 2 æg
• 2 spk honning eller sukker
• 3 spk rapsolie
• 2,5 dl fuldkornshvedemel
• 1,5 dl almindeligt hvedemel
• 2 tsk bagepulver
• 2 tsk vaniljesukker
• 1 1/2 dl mælk
• 50 g smør
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader. Skær rabarber eller pastinak i små tern og varm dem igennem med lidt vand og sukker eller ahornsirup i en gryde. Lad simre ca. 5 minutter til ternene er klare. Pisk æg med honning, olie og evt lidt mere sukker. Tag gruden af varmen og lad smørret smelte med. Bland de to slags mel med bagepulver og vaniljesukker og tilsæt blandingen til æggene sammen med mælk. Til sidst rabarber/pastinak-ternene og fordel dejen i muffinsforme, der fyldes 2/3 op. Bag på 200 grader i ca 15 minutter.
Fordi kagerne ikke er så søde, er det lækkert med en glasur, hvor vand er erstattet af whisky/rom/likør og appelsinsaft plus lidt revet appelsinskal.
Tilføjet af Christian Damsgaard