Spidskålssalat med æbler og avocado

Ingredienser (til 4 personer)

  • Et ½ spidskål (hvis det er meget stort, ellers et helt)
  • 2-3 sprøde og søde æbler
  • 1 avocado (2, hvis de er små)
  • 1½ spsk. god olivenolie -gerne med citrus!
  • lidt salt og peber
  • 2 spsk. hyldeblomsteddike
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. hindbæreddike
  • eller 4-5 spsk. af den grugteddike du foretrækker

Fremgangsmåde

Hak spidskålen fint og kom det hele i en stor skål. Kom olivenolie, frugteddikerne og et lille pift salt og peber i. Lad blandingen hvile i køleskab indtil kort inden servering, så spidskålen får smag af marinaden. Kort inden servering skæres æblerne og avocado(er)n(e) i små bidder og blandes sammen med spidskålen. Retten er herefter klar til servering.

Der kan evt. også pyntes med ristede pinjekerne eller mandler, eller med krydderurter som mynte eller koriander eller mere eller mindre frugteddike – alt efter smagsløg! Jeg foretrækker i øvrigt at bruge en olivenolie med citrus i.

Salaten er særligt lækker til fisk og fjerkræ eller som del af en buffet og den tager ikke mange minutter at bikse sammen.

Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)