Ingredienser
- Tærtedej:
- 225 g mel
- 1 æggeblomme
- 75 g sukker
- 125 g koldt smør
Græskar puré:
- 600 g græskar i småstykker – uden skal og kerner
Kage fyld:
- 3 dl græskarpuré
- 1 dl fløde
- 1 1/2 dl mælk
- 1 dl ahornsirup
- 1/2 dl brun farin
- 1/2 dl sukker
- 4 æg
- 2 spsk mel
- 1/4 tsk stødt muskatnød
- 1/4 tsk stødt ingefær
- 3/4 tsk stødt kanel
- Pisket flødeskum eller vanilleiscreme.
Fremgangsmåde
Tærtedej:
Sigt melet ud på bordet. Lav en fordybning i midten og læg en æggeblomme, sukker og små stykker af smør. Ælt alt sammen til en glat dej, form det til en kugle og stilles koldt i 30 min. Mørdejen trykkes ud i en smurt tærteform (25 cm i diameter). Lav en høj kant og skær det overskydende fra. Prikkes med en gaffel. Bages ved 200°C til den er gylden i 12-15 min.
Græskarpuré:
Fordel de mindre stykker græskar i en bradepande med bagepapir bag dem ved 125°C i 2 timer, sluk ovnen og lad dem stå i ovnen til at tørre i ca. 1 time. Blend græskarstykkerne i en foodprocessor til det er puré.
Græskartærtefyld:
Varm græskarpureen op i en gryde, kom fløde og mælk i og rør til det er ensartet masse. Det må ikke koge. I en skål røres æg og lukker sammen. Pisk de tørre ingredienser i – undtagen mel. Kom mel og sirup i dejen. Rør i æggemassen mens den varme græskarpure hældes i æggemassen i en tynd stråle. Kom fyldet i tærtedejen. Hvis ikke alt fyldet kan være der, fyld efter. Bages i midten af ovnen ved 160°C i ca. 50-55 min. Lad kagen afkøle på en rist. Pyntes evt. med blade af dej.