American pumpkin pie

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 225 g mel
  • 1 æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 125 g koldt smør

    Græskar puré:

  • 600 g græskar i småstykker – uden skal og kerner

    Kage fyld:

  • 3 dl græskarpuré
  • 1 dl fløde
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 dl ahornsirup
  • 1/2 dl brun farin
  • 1/2 dl sukker
  • 4 æg
  • 2 spsk mel
  • 1/4 tsk stødt muskatnød
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 3/4 tsk stødt kanel
  • Pisket flødeskum eller vanilleiscreme.

Fremgangsmåde

Tærtedej:
Sigt melet ud på bordet. Lav en fordybning i midten og læg en æggeblomme, sukker og små stykker af smør. Ælt alt sammen til en glat dej, form det til en kugle og stilles koldt i 30 min. Mørdejen trykkes ud i en smurt tærteform (25 cm i diameter). Lav en høj kant og skær det overskydende fra. Prikkes med en gaffel. Bages ved 200°C til den er gylden i 12-15 min.

Græskarpuré:
Fordel de mindre stykker græskar i en bradepande med bagepapir bag dem ved 125°C i 2 timer, sluk ovnen og lad dem stå i ovnen til at tørre i ca. 1 time. Blend græskarstykkerne i en foodprocessor til det er puré.

Græskartærtefyld:
Varm græskarpureen op i en gryde, kom fløde og mælk i og rør til det er ensartet masse. Det må ikke koge. I en skål røres æg og lukker sammen. Pisk de tørre ingredienser i – undtagen mel. Kom mel og sirup i dejen. Rør i æggemassen mens den varme græskarpure hældes i æggemassen i en tynd stråle. Kom fyldet i tærtedejen. Hvis ikke alt fyldet kan være der, fyld efter. Bages i midten af ovnen ved 160°C i ca. 50-55 min. Lad kagen afkøle på en rist. Pyntes evt. med blade af dej.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)