(Fra “Det gode køkken” af Lene J. Bruun og Anne Hjernøe)
Ingredienser
- 125 g frisk grønkål
- 5 spsk blandet friskhakkede krydderurter, fx persille, basilikum, citronmelisse
- 3 spsk tristede, hakkede hasselnødder
- 3 spsk. finthakket skalotteløg
- Fintrevet skal af 1 citron + lidt saft
- Olivenolie
- Ristet rugbrød
- Mayonnaise
Fremgangsmåde
Fjern stokken og hak grønkålen fint (fx i en foodprocessor efter at have hevet bladene i mindre stykker).
Bland kålen med krydderurterne, de ristede, hakkede hasselnødder, finthakket skalotteløg og citronskal.
Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber til en dressing og bland det i grønkålen.
Smør lidt mayonnaise på det ristede rugbrød og server med masser af grønkålstatar ovenpå.