Grønkålstatar

(Fra “Det gode køkken” af Lene J. Bruun og Anne Hjernøe)

Ingredienser

  • 125 g frisk grønkål
  • 5 spsk blandet friskhakkede krydderurter, fx persille, basilikum, citronmelisse
  • 3 spsk tristede, hakkede hasselnødder
  • 3 spsk. finthakket skalotteløg
  • Fintrevet skal af 1 citron + lidt saft
  • Olivenolie
  • Ristet rugbrød
  • Mayonnaise

Fremgangsmåde

Fjern stokken og hak grønkålen fint (fx i en foodprocessor efter at have hevet bladene i mindre stykker).
Bland kålen med krydderurterne, de ristede, hakkede hasselnødder, finthakket skalotteløg og citronskal.
Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber til en dressing og bland det i grønkålen.
Smør lidt mayonnaise på det ristede rugbrød og server med masser af grønkålstatar ovenpå.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)