Mad fra uge 36 – blandet gryde og æble/blommekage

 

indsæt evt. en overordnet beskrivelse af retten her

Ingredienser

  • Blandet gryde: 2 Løg, 2 squash, 1 bundt sølvbeder, 1 hånfuld grønne bønner, 1 helt hvidløg,ca. en stor kop overskydende sovs fra æble/blommekage, bred bladet persille, mellemstærk karry, tørret basilikum
  • Æble/blommekage: 12 Æble,20 blomme, sukker, vanilie, vand, rasp

Fremgangsmåde

I gryde: Hak løg i tern, vend dem i olie sammen med karry og basilikum. Steg det lidt ind så løget bliver en smule gennemsigtig. Skær tern af squash og kom oveni. Steg det af under låg og tilsæt hakket hvidløg. Hæld noget væske på (vand kan gå, men hvis du alligevel laver æble/blommekage så hæld noget væske derfra over i gryden). Lad det koge lidt ind. Smag på maden, er den for sød tilsæt lidt salt efter smag og mere karry. Lad det stege lidt ind. Skær nogle store stykker af bønner og sølvbeder og kast i gryden hen mod enden af rettens tilberedning så det ikke får for meget! Der må gerne være lidt bid i retten også. Steg noget brød på en pande om du vil have tilbehør ellers kan du servere det uden kulhydrater og så med en lille håndfuld persille ovenpå.
I gryde: skær kerner og kerne ud af blomme og æbler, kom i gryde med noget vand. Lad det koge ind så det hele bliver lidt blødt, men uden at det falder fra hinanden. Smør en bradepande med olie eller smør. Hæld din “kompot” over i bradepanden og tænd for ovnen på 200 grader celdius. Hæld sukker og vanilie over. Bare så det smager dejligt og rør da rundt i bradepanden. Kør måske lidt ekstra sukker over og derefter rasp. Sæt det ind i ovnen til raspen er gylden og server. Evt. med lidt skyr eller med creme fraice.


Bon appetit, Le chef og opvaskeren Victor
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)