Smagsprøvevagt Østerbro-afdeling (uge 44)
Ingredienser
- 1/2 hvidkål
- 4-5 gulerødder
- 5 spsk olivenolie
- 3 spsk eddikke
- 2 tsk sennep
- 2 tsk honning
- salt + peber
- 3 håndfuld solsikkekerner
Fremgangsmåde
Skræl og riv gulerødderne, snit hvidkål fint (!).
Rør olivenolie, eddikke, sennep, honning, salt og peber sammen til en marinade. Smag til, den må gerne være lidt stærk.
Bland gulerødder, hvidløg og dressing sammen i en skål.
Tørsteg solsikkekernerne på en pande, indtil de bliver gyldne og dufter dejlige. Drys dem over salaten.
____________________________________________________________
Du kan erstatte honning med sukker, brun farin, sirup eller marmelade-gelé.
Prøv at komme en 1/2 presset hvidløgsfed i marinaden til lidt variation.