Pastinak-risotto og basilikum-smør-gulerødder

Basilikum-smør-gulerødder

Ingredienser

  • Gulerødder
  • Smør
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Gulerødder skrubbes/skrælles, skæres i passende stykker, vendes med olie og salt+peber og bages i ovnen (175c) til de er møre, søde og stadig har lidt bid. Smelt smør og ‘kog’ hakket frisk basilikum heri et par minutter og vend med gulerødderne. Smag til.

Pastinak-risotto

Ingredienser

  • Løg
  • Hvidløg
  • Risottoris (el. grødris)
  • Evt. hvidvin/Noilly Prat
  • Buillonterning
  • Pastinak
  • Smør
  • Parmesan
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Svits finthakket løg i lidt olie til de er klare (må ikke brune), tilsæt finthakket hvidløg og steg endnu et par minutter.
2. Hæld risotto-ris (alternativt grødris) i gryden og svits med, så risene opsuger olien.
3. Hæld evt. et glas hvidvin/Noilly Prat på herefter.
4. Spæd til med varmt vand fra elkedlen i flere omgange indtil risene er møre men stadig har bid. Undervejs tilsættes buillon-terning. Rør rigeligt rundt i gryden for at frigøre stivelsen fra risene og gøre risottoen dejlig cremet. Når risene er møre skal konsistensen være rimeligt løs/våd – hvis det mere ligner løse ris, skal der mere vand på.
5. Tilsæt en klat smør og herefter pastinak i fine tern der lige er varmet igennem på en pande i smør/olie evt. tilsat lidt hvidløg og smagt til med salt og peber.
6. Tilsæt revet parmesan og smag til med salt og peber.

Server med gulerødderne til, et drys friskkværnet peber og basilikumblad.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)