Græsk bønneret

(Vesterbro opskriftsvagt uge 44)

Ingredienser

  • 200 gram tørrede hestebønner, lagt i blød dagen før i rigeligt vand
  • 4 fintsnittede selleristængler eller bladselleri (tag bare bladene med)
  • 1/2 kg gulerødder skåret i  skiver
  • 2 porrer renset og skåret i  skiver
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1-2 tsk tørret oregano
  • 1-2 tsk tørret mynte
  • 1 spsk snittet dild
  • Grøntsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk sukker
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem og kog dem ca. 1.5-2 timer i rigeligt grøntsagsbouillon, til de er møre. Skyl dem i koldt vand, og lad dem afkøle lidt. Svits gulerødder, porrer og hvidløg i olie, tilsæt de hakkede tomater, og lad det koge ca. 10 min. Tilsæt de kogte hestebønner, oregano, mynte og dild, og smag til med sukker, citron, salt og peber. Hæld bønneblandingen i et smurt ovnfast fad, og stil det i ovnen ved ca. 170 grader i ca 30 min. Server bønneretten med ovnstegte kartofler og/eller brød (gerne rugbrød). Den færdige bønneret smager også ganske fortinlig, når den er kold og har trukket en dags tid.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)