Gule ærter

Gule ærter til 6-8 personer – vegetarisk og lækkert. Her med genvejsærter (Møllerens Gule Ærter) – husk tid til kogning/iblødsætning, hvis du bruger tørrede flækærter.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 5-6 hvidløgsfed i olie (færre hvis friske)
  • 1/3 af en stor knoldselleri
  • Grøntsagsbouillon til mindst 1 1/2 liter suppe
  • 2 mellem persillerødder
  • 4 store gulerødder
  • 450 g forkogte gule ærter (1 pakke Møllerens Gule Ærter) rørt op med ca. 1 l kogende vand
  • Sennep (2 spsk)
  • Timian (2 tsk), esdragon (1 tsk, kan udelades), peber (1 tsk), salt
  • Persille (frisk) til servering

Fremgangsmåde

Grøntsagerne skæres i små tern (gerne helt ned på 0,5×0,5 cm).

Løg sauteres i olie til de er bløde og gennemsigtige, hvidløgsfed og knoldselleri tilføjes og sauterer med i nogle minutter.

1-1 1/2 liter bouillon tilføjes sammen med persillerod og gulerødder.  Koger ca. 10 minutter.

Når grøntsagerne er møre, røres de gule ærter op med vand (hvis man bruger tørrede genvejsærter) og røres i suppen. Man kan også komme ærterne direkte i suppen, men det kan nemt klumpe.

Smages til med sennep, timian, esdragon, peber og salt. Serveres med frisk persille og mere sennep og peber. Tilbehør: godt rugbrød.

Tilføjet af Rebecca, Nørrebro

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Gule ærter

  1. Kaptajn Hej Hej
    22. januar 2018 at 19:28

    Det lyder godt nok dejligt! Mums! Tak for opskrift, Rebecca.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)