Linsesalat med romanescokål

emma slebsager romanesco linsesalatDenne salat er knasende sprød, super fin i farverne og helt enkel at lave. Linserne giver den fylde, så den sagtens kan være et måltid i sig selv. Den er bedst, hvis linserne blot er lune, ikke varme.

Ingredienser

  • Et romanescokål
  • Et æble
  • 2 dl tørre belugalinser
  • En håndfuld hasselnødder
  • Olie, eddike og sennep til dressing

Fremgangsmåde

Start med at skylle linserne, kassere skyllevandet og sætte dem til at koge i rigeligt nyt vand. De skal koge i 15-20 minutter. Når de er kogt færdig, kan du stille dem i et vindue til afkøling, mens du laver resten af arbejdet.

Skyl romanescoen og skær den i helt tynde skiver. Skær æblet i tern og smid hasselnødderne på en tør pande. Hold øje med hasselnødderne, mens du blander en olie/eddikkedressing: en god klat sennep i en skål overhældes med dobbelt så meget olivenolie, som der er sennep. Rør det sammen så godt som muligt og saml det med et skvæt din yndlingseddike.

Hak de ristede hasselnødder groft. Bland romanesco med de lune linser, æblet og dressingen og top det hele med ristede hasselnødder.

Tilføjet af Emma Slebsager
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)