Jomfrubyg med bagt græskar, kejserhatter og feta

Jomfrubyg med græskar

En fyldig vintersalat der fint kan fungere som vegetarisk hovedret.

Ingredienser

  • 2 dl jomfrubyg (eller perlebyg)
  • 1 græskar
  • 3 store kejserhatte
  • 1 /2 blok feta
  • persille
  • smør
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Kog byggen (5dl vand, 30 min),  sluk blusset og lad byggen trække (yderligere 30 min). Skær græskarret i mundrette bidder, vend dem med olie og salt og bag dem i ovnen til de er møre og let karamelliserede (20-30min ved 200 grader). Skær kejserhattene i bidder og steg dem på en varm, tør pande. Når de har fået en god farve og tabt vandet så tilføj en klat smør og lad dem stege færdig et par minutter ved lidt lavere varme. Dræn byggen grundingt for overskydende vand og vend den med græskar, svampe, feta, salt, peber, olivenolie og friskhakket persille.

 

Tilføjet af Rune Bennike

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)